Von der Layen-ZAEVIT: Pa zgjidhur mosmarrëveshjen me Bullgarinë, Maqedonia nuk mund të fillojë negociatat me BE

Von der Layen-ZAEVIT: Pa zgjidhur mosmarrëveshjen me Bullgarinë, Maqedonia nuk mund të fillojë negociatat me BE

Gjatë vizitës së tij në Bruksel, kryeministrit Zoran Zaev i u tha se pa zgjidhur mosmarrëveshjet me Bullgarinë, nuk do të kishte asnjë datë për negociata. Kjo iu tha Zaevit personalisht nga Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Layen.

Zëdhënësi i KE Eric Mammer vuri në dukje se von der Layen kishte rikonfirmuar mbështetjen e tij për fillimin e bisedimeve me Maqedoninë, por që ato nuk mund të fillonin pa miratimin e Bullgarisë.

Komisioni Evropian ka shprehur dëshirën për të mbështetur projektet ekonomike dhe të infrastrukturës në Maqedoni, të tilla si ndërtimi i një linje hekurudhore, një tubacioni gazi dhe projekte të lidhura me energjinë e gjelbër.

https://plusinfo.mk/fon-der-la-en-bez-reshen-spor-so-bugari-a-ne-mozhe-pochetok-na-pregovori-na-makedoni-a-so-eu/

https://mk.tv21.tv/fon-der-lajen-bez-reshen-spor-so-bugarija-ne-mozhe-pochetok-na-pregovori-na-makedonija-so-eu/

Lajme Maqedoni