Uka dhe Vebiu shuan zjarrin në Galiçnik

Uka dhe Vebiu shuan zjarrin në Galiçnik

Komuniteti lokal i Galiçnikut informon se të gjitha pikat e nxehta të zjarrit të madh që po digjej nga dje në 13.30 deri natën vonë në një terren të paarritshëm mbi fshatin Galiçnik u shuan, dhe falënderime të veçanta iu dërguan dy zjarrfikësve nga Njësia e zjarrfikëse e Tetovës.

“Sonte në dy lokacione me ndërhyrjen e komandantit Uka dhe zjarrfikësi Vebiu nga Njësia zjarrfikëse e Tetovës dhe pjesëtarëve të ARM-së janë mbyllur sonte dhe dy pikat e fundit të zjarrit afër Ukalen. Le të shpresojmë që zjarri të mos vazhdojë nesër. “Faleminderit Komandantit Suprem, Presidentit Stevo Pendarovski dhe të gjitha institucioneve të tjera për ndërhyrjen,” tha bashkësia lokale.

Gjatë orëve të mbrëmjes, njësitë e shërbimit zjarrfikës së bashku me njësinë speciale Ujqërit e ARM-së shuanin mbetjet e fundit të zjarrit. Ushtarët kaluan natën në vend, dhe përveç kësaj gjatë gjithë natës, njësitë e koordinuara nga CMC ishin në gatishmëri.

“Këtë mëngjes, një njësi këmbësorie nga toka dhe një krah i forcës ajrore – një njësi ajrore e ARM me dy helikopterë nga ajri bëri një inspektim në vend. Të gjitha pikat e nxehta janë të fikura. Ne ju përshëndesim dhe ju urojmë një ditë të dytë paqësore të Pashkëve! “, Informoi komunitetin lokal.

https://faktor.mk/uka-i-vebi-go-izgasnaa-pozarot-vo-galichnik
Lajme Maqedoni