Syri.news / Mesut Shabani me poezinë  Hileja ndaj vetes po bënë bujën në qarqe intelektuale europiane dhe botërore e shpërndarë nga LINKEDIN (fakte)

Syri.news / Mesut Shabani me poezinë Hileja ndaj vetes po bënë bujën në qarqe intelektuale europiane dhe botërore e shpërndarë nga LINKEDIN (fakte)

Syri.news

Tetovari Mesut Shabani ka dy profesione dhe dy dashuri

Gazetarinë dhe POEZINË .

I pari radio stacion në gjuhën shqipe pas ardhjes së demokracisë dhe prishjes së murit komunist .Pronar dhe kryeredaktor  i Radio Visarit Tetovë e para radio private në gjuhën shqipe  në gjitha trojet shqiptare(Shqipëri-Kosovë-Maqedoni ) që në  vitin e largët  1992 .Tjetra është histori ku radio e tij ka qenë arenë mediatike me formim partish…Universiteti I Tetovës..Rambuje transmetimet direct…viti 1998-99 leximi I refugjatëve nga Kosova në Radio Visari  kush ku gjendej dhe u bë urë lidhëse e familjeve shqiptare të shpërngulur me dhunë nga Kosova …shumë mirënjohje nga gati të gjitha Qeveritë e Kosovës…viteve 1994 Korrospondent I RTSH dhe RTK nga Maqedonia .Por ai nuk flet as për pjesmarrjet e rregullta në të gjitha demostratat e studentëve në Prishtinë në vitin 1981,së bashku me Bardhyl Mahmutin …tek tuk flet vetëm për dashurinë e pare POEZINË ku e gjejmë në gazetat e asaj kohe në rubrikat e poezive në RILINDJE DHE ZËRI I RINISË

Syri.news  e pyeti për bujën që bën poezia Hileja ndaj vetes …Mesut Shabaniu shprehet se vetëm atë nuk mund të ma marin që ma ka dhënë ZOTI –shkrimin…qeshet …edhe pse nga 1992-2021 katër here e kanë lënë pa punë ia kan mbyllur radion ose e kan larguar nga radio ose puna për qëndrime të djathta ultra shqiptare  edhe atë më së shumti telashe ka pasur mu nga Partitë Politike në RMV posaçërisht BDI . BDI e di pse ka obligime morale ndaj  MESUT SHABANI dhe RADIO VISARI në Tetovë që ishin  pjesmarës të vetëm si medium të luftës së UÇK-së 2001,pra Radio Visari –e vetmja radio me licencë zyrtare të shtetit maqedon  rrezikoi dhe shkoi në luftë …nga BDI u mbyll në 2008 duke ia marë licencën por ai prapë qeshet…. asnjëherë nuk ka kërkuar lëmoshë nga jopjesmarësit…

Syri .news këmbngulë të dijë kujt ia ka përkushtuar gjithë ato poezi deri tash …Mesut Shabani qeshet dhe thotë poezitë u kushtohen njerësve që I jnjeh …që I takon për çdo ditë ,ose ri me to …e jo Merlin Monros ..Nuk jam I befasuar nga buja që po bën poezia Hileja ndaj vetes por më befason se kush e përktheu anglisht …LINKEDIN e ka shpërndarë…faqe tepër serioze …dhe profesionale nga shumë lami …kam biseduar me tre nga Këshilli I Europës në inboks që e kan pa dhe e kan lexuar  por kjo poezi është për gjeneratën e meso moshave dhe prek deri tash mbi 3.177 veta e kan shfletuar në gjithë botën ….Kjo poezi gjendet te vëllimi I dytë me poezi Gërvishtje në Zemër ndihmuar nga Ministria e Kulurës në Maqedoni për vitin 2020 …faqe 15 …Syri.news i uron sukses ( fakte që nga 9 maji 2021 poezia ecën )

kur ishte kah numri i pamjeve 958 3 persona KE e panë poezinë

e panë edhe 14 profesor universitar nëpër botë

si dhe specialist të fushave të ndryshme

Mesut Shabani
Maqedoni