Super lajm nga presidenti i SHBA-së, tregon kur pritet të përfundojë pandemia

Super lajm nga presidenti i SHBA-së, tregon kur pritet të përfundojë pandemia

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, shpalli përparimin e vaksinimit kundër COVID-19 dhe parashikoi një kthim në një gjendje normale “deri në fund të verës”.

“Unë mendoj se deri në fund të verës, ne do të jemi në një pozitë shumë të ndryshme nga sa jemi tani,” tha ai kur u pyet për të parashikuar një afat kohor për një kthim në normalitet, duke përmendur punën e administratës së tij për të rritur prodhimin dhe angazhimin e vaksinave për ta shkallëzuar atë për të ndihmuar vendet e tjera “sapo të kujdesemi për të gjithë amerikanët”, shkruan CNN.

Ai gjithashtu adresoi hezitimin e vaksinave, duke përmendur disa statistika premtuese.

“Ajo që po ndodh tani është e gjitha biseda rreth asaj se si njerëzit nuk do të merrnin injektimin dhe nuk do të përfshiheshin, na u tha që ka shumë të ngjarë të ishte midis njerëzve që janë 65 vjeç. Por tani, njerëzit mbi 65 vjeç mbi 80 përqind tani janë vaksinuar, dhe 66 përqind e tyre janë plotësisht të vaksinuar”, tha Biden.

Presidenti Biden gjithashtu shpalli përpjekjet e vazhdueshme për të zgjeruar aksesin e vaksinave dhe hapat drejt promovimit të barazisë së vaksinave.

“Ajo që ne kemi bërë, nën disa kritika, është se kemi zgjeruar hyrjen në vaksinat në vendet e njohura – 40 mijë farmaci tani, gjithashtu të gjitha qendrat shëndetësore të komunitetit që janë në dispozicion në të gjithë vendin, njësitë lëvizëse që dalin dhe po bëhet mirë dhe më mirë”, tha ai.

Botë Lajme