Sllovenia vendosi flamurin e Izraelit në ndërtesën e Qeverisë

Sllovenia vendosi flamurin e Izraelit në ndërtesën e Qeverisë

“Në solidaritet, ne drejtuam flamurin Izraelit në ndërtesën e qeverisë,” tha qeveria Sllovene në Twitter, duke postuar një foto të vetën.

Sot, Sllovenia ka vendosur një flamur blu dhe të bardhë në Izrael në shenjë solidariteti me shtetin hebre.

“Në shenjë solidariteti, ne kemi vendosur flamurin e Izraelit në ndërtesën e Qeverisë,” shkroi në Twitter qeveria Sllovene, duke shpërndarë fotot e flamurit të shtetit hebre.“Ne dënojmë sulmet terroriste dhe qëndrojmë përkrah Izraelit,” shtoi deklarata.

Të Premten, Izraeli iu përgjigj me zjarr artilerie dhe sulme ajrore zjarrit intensiv të raketave nga territori palestinez, i cili drejtohet nga organizata ekstremiste islamike Hamas.

Kjo është përplasja më e ashpër midis Izraelit dhe ekstremistëve palestinezë në Gaza që nga lufta e vitit 2014.

https://www.slobodenpecat.mk/sq/slovenija-go-postavi-izraelskoto-zname-na-zgradata-na-vladata/

Lajme Rajon