Rama: Nis investimi 10 mln euro, Shqipëria do kthehet në një prej pikave më të mëdha të Mesdheut për distribucionin e peshkut Ton

Rama: Nis investimi 10 mln euro, Shqipëria do kthehet në një prej pikave më të mëdha të Mesdheut për distribucionin e peshkut Ton

Kryeministri Edi Rama ka bërë publik lajmin se ka filluar investimi për krijimin e një prej pikave më të mëdha të Mesdheut për distribucionin e peshkut Ton në të gjithë botën. Investimi do të kap vlerën e 10 milionë eurove dhe se akuariumet e peshkut Ton do të jenë njëkohësisht, si kudo në ujërat mesdhetare edhe destinacion për turistët

Shqipëria do të kthehet në një nga pikat më të mëdha në Mesdhe për rritjen dhe tregtimin e peshkut Ton në të gjithë botën, duke u kthyer kështu në një pikë kyçe në ekonominë globale për këtë produkt. Lajmi është bërë i ditur nga kryeministri Edi Rama, i cili përmes një video ka ndarë pamje nga procedura e këtij investimi që do jetë i ndarë me tre faza, i shtrirë në tre vjet.

Investimi do të kap vlerën e 10 milionë eurove dhe se akuariumet e peshkut Ton do të jenë njëkohësisht, si kudo në ujërat mesdhetare edhe destinacion për turistët

Lajme Shqipëri