Qeveria e Sllovenisë më në fund iu përgjigj TV21 – “Ne as kemi diskutuar dhe as nuk kemi parë të ashtuquajturën non-pejpër “

Qeveria e Sllovenisë më në fund iu përgjigj TV21 – “Ne as kemi diskutuar dhe as nuk kemi parë të ashtuquajturën non-pejpër “

Edhe pse disa ditë më parë ne i kërkuam Qeverisë Sllovene një pozicion në lidhje me letrën që përmendet, dhe për të cilën disa media lokale pretendojnë se është një propozim i Kryeministrit Janez Jansa dërguar Komisionit Evropian, i cili propozon krijimin e Golama Serbia dhe Shqipëria e Madhe, më në fund morëm një përgjigje.

Ajo thotë se qeveria aktuale nuk ka diskutuar ose parë të ashtuquajturën jo letër për të cilën pyet TV21.

Nga atje ata thonë se jo vetëm Qeveria, por asnjë organ qeveritar nuk diskutoi dhe përgatiti ose diskutoi jo-letër, dhe as nuk morën pjesë në ndonjë mënyrë për copëtimin e Bosnjë dhe Hercegovinës.

Sllovenia, së bashku me palët e tjera të interesit në rajon, në Bashkimin Evropian dhe më gjerë, po bën çdo përpjekje për të përshpejtuar integrimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor në integrimin Euro-Atlantik, duke qenë kështu i bindur se asnjë hap në këtë drejtim nuk duhet të rrezikojë paqen. Dhe bashkëjetesa në Bosnjë dhe Hercegovinë dhe Ballkanin Perëndimor në përgjithësi, tha qeveria Sllovene.

Lajme Rajon