Në Tetovë krejt me ka krejt.Për kë rrahin kumbonat ?. Prof Sadi Bexheti si zgjidhje më e mirë përfundimtare

Në Tetovë krejt me ka krejt.Për kë rrahin kumbonat ?. Prof Sadi Bexheti si zgjidhje më e mirë përfundimtare

.

Në Tetovë edhe 8 ditë kanë mbetur deri në zgjedhjen e Kryetarit të Komunës.

Kandidaturat janë ato që janë deri tash të bame publike.BDI-Teuta Arifi ,Besa-Bilall Kasami.

ASH-Vulnet Murseli, PDSH-prof Sadi Bexheti, LSDM-Hamdija Elezoviq ,

 Lëvizja për shtet-Afrim Ibrahimi.

 6 kandidatura dhe kan fillu matematikat .Njëherë kush bie nga rundi I pare dhe kush shkon ma tutje .Të 6 mund të bien por edhe të 6 mund të shkojnë. Po e vertetë . Po e vërteta në teren politik thotë se LSDM I tërhek gjitha penjtë e lojës .Ajo është në Qeveri dhe I kontrollon me ka krejt ,prokurori , polici, dsk, gjukatë , kshz ,antikorupsionin.Deri ktu pra të jemi të qartë dihet .Në të vërtetë në teren çfare ndodhën , Duke u hanger dy I treti fiton .A mundet në raundin e pare të fitoje kandidati I LSDM Elezoviqi-mundet ,duke u hanger për vota ASH-BDI-Besa-PDSH .në ndonjë marveshje të msheftë LSDM-VBMRO-DPMNE , blloku maqedonas voton komplet kandidatin e LSDM Elezoviqin dhe pastaj blloku shqiptar  bjeri fyllit dhe çiftelis ,edhe pse kjo është njera pi variantave ,pra nuk duhet anashkaluar .Tash te blloku shqiptar Teuta Arifi do e ket problem sepse dy mandate nuk e realizoji pritshmërinë e tetovarëve,edhe Brenda kryesisë qendrore ku Artan Grubi e preu (gojëkëqinjtë e Çairit thonë se është  Artan Grubi në grupacionin me Teuta Arifin që tia hjekin shkamin Ali Ahmetit ,tja marin partinë ) ka të interesuar që si duket fërkojnë duart nga anësh dhe rijnë gaditu që të mos shkoje në rundin e dytë .Në shtabin e Teutës ka shum informator  të Besës,-PDSH-ASH .Si dhe Teuta Arifi ka shumë informatorë Brenda të tjerëve .Pra në Tetovë krejt me ka krejt .Nëpër mitinge më shumë ka foto sesione gjoja për përkrahje e pastaj u dërgohen shabeve të kundërshtarëve .Prof.Sadi Bexheti mbetet kandidaturë më serioze që mund të shkoje në raundin e dyt por I deuhet mangsitë ti mbuloje me vetangazhim maksimal të ish njerëzve që u ka ba shum të mira ,që tash I sheh edhe te Teuta Arifi,te Bilal Kasami, te Vulnet Murseli ,Bilal Kasami pritet të jetë befasia ,sepse kan punsuar pra  I përdori aparatet shtetrore drejtoritë për punsime edhe pse flitet se mund të viktimizohet dhe postin e kryetarit të parties nëse humb tia mer Arjanit Hoxha.,miku I ngushtë I Zaevit. Slloganin e kampanjës me ka krejt është provokativ por  I qellum edhe pse shumica e njerzve dhe  elektorati kundërshtar e satirizon .   Kandidati I ASH -Vulnet Murseli mund të jet befasia e dytë edhe për të mire por  edhe si dëshprim .Brenda ekipës pra të vetë I ka me ka krejt .Dhe për fund kandidati më I qetë në kampanjë  Afrim Ibrahimi nga lëvizja për shtet do mbetet ndërgjegja e fjetur e qytetarëve . Premtimet e parakampanjës për të palarat mbetën në hava ,në kampanjë nuk jemi duke i pa nga një PR ,kur do i përdore për popullatën a mbasi të përfundon kampanja ,për at e thomi krejt me ka krejt

Lajme Maqedoni