Ndër punët më të paguara në SHBA, një profesion dominon.

Ndër punët më të paguara në SHBA, një profesion dominon.

Çfarë duhet të bëni në Shtetet e Bashkuara për të fituar shumë para? Business Insider e analizoi këtë dhe renditi vendet e punës më të paguara në Shtetet e Bashkuara. Kush është në 10 të parët? Çuditërisht ose jo, ka njerëz nga industria mjekësore në të 10 vendet e para.

Në vendin e dhjetë janë internistët. Janë 50,600 prej tyre në këtë pozicion në Shtetet e Bashkuara, dhe paga mesatare vjetore e tyre është 210,960 dollarë. Kjo do të thotë se ata fitojnë rreth 17,500 dollarë në muaj.

Mjekët e mjekësisë familjare ndjekin. Janë 98,590 prej tyre, dhe të ardhurat e tyre vjetore janë rreth 214,370 dollarë.

Protezat dentare zunë vendin e tetë. Ka me të vërtetë shumë pak në Shtetet e Bashkuara – vetëm 530, dhe paga mesatare vjetore e tyre është 214,870 dollarë. Pastaj – psikiatër, më saktësisht 24,540 prej tyre. Paga vjetore – rreth 217,100 dollarë.

Vendin e gjashtë e ndajnë të gjithë mjekët dhe okulistët, përveç pediatërve. Janë gjithsej 375,390 prej tyre në Amerikë, dhe fitimet e tyre vjetore janë deri në 218,850 dollarë.

Të pestët në listë janë 4,120 kirurgë oralë dhe maksilofacialë, të cilët fitojnë rreth 234,990 dollarë në vit.

Ata ndiqen nga ortodontët, 5,040 prej të cilëve fitojnë rreth 237,990 dollarë në vit.

Dhe së fundmi – tre të mëdhenjtë.

Në vendin e tretë janë obstetër dhe gjinekologë. Ka 18,900 në Shtetet e Bashkuara, dhe paga vjetore është rreth 239,120 $.

Vendin e dytë e zënë kirurgët që nuk shkojnë te okulistët. Janë 37,900, dhe paga mesatare vjetore është 251,650 $.

Më në fund, anesteziologët zënë vendin e parë. Janë 28,590 në Amerikë dhe ata fitojnë deri në 271,440 dollarë në vit, ose rreth 22,620 dollarë në muaj.

Botë Ekonomi