Mahmud Abaz fton Joe Biden të ndalojë agresionin izraelit, “që punët të mos dalin nga kontrolli”

Mahmud Abaz fton Joe Biden të ndalojë agresionin izraelit, “që punët të mos dalin nga kontrolli”

Kryetari i Palestinës, Mahmud Abazi ka ftuar SHBA-të që të intervenojnë dhe të ndalojnë agresionin izraelitë në Bregun perëndimor dhe në rrjetin e Gazës.
“Kryetari e fton administraën amerikane urgjentisht të intervenojë që të ndalohet agresioni izraelitë që punët mos të dalin nga kontrolla”, thuhet në kumtesën e kabinetit të Abazit.

Abazi sulmet izraelite të deritanishme i ka cilësuar si, “brutale dhe vrasje të planifikuara të kryera nga fuqitë okupatore izraelite”.
Administrata amerikane, në krye me Joe Biden ka njoftuar se do të dërgojë 10 milionë dollarë ndihmë financiare për palestinezët, që të përmirësohet paqja me Izraelin, edhe përskaj konfliktit të aspër mes të dy palëve.

Botë Lajme