Linjat ajrore do fillojnë të peshojnë njerëzit para se të hipin në avion

Linjat ajrore do fillojnë të peshojnë njerëzit para se të hipin në avion

Linjat ajrore së shpejti mund të fillojnë të peshojnë njerëzit nga frika se avionët mbingarkohen.
Sipas mediave të huaja, personat me kile të “tepërta” do të duhet të peshohen para se të hipin në avion.

Kjo do të ndihmonte që avionët, veçanërisht ato të vegjël të mos e kalojnë limitin e tyre të lejuar të peshës.
Transportuesit e linjave ajrore kanë për detyrë të llogarisin peshën dhe ekuilibrin e avionëve të tyre për të siguruar atë brenda kufijve të lejueshëm për sigurinë e avionit.

Peshimi i pasagjerëve në aeroporte do të krijonte një numër më të saktë për peshën mesatare të pasagjerëve, në mënyrë që numri i vendeve në dispozicion në fluturime të rregullohet në përputhje me “rrethanat”.

Lajme Maqedoni