Keqpërdorimi i mëse 20 milion denarëve shkak i shkarkimit të Frymzim Dautit

Keqpërdorimi i mëse 20 milion denarëve shkak i shkarkimit të Frymzim Dautit

Në bazë të burimeve të brendshme nga Ministria e Kulturës, shkarkimi i Frymzim Dautit është bërë si rezultat i keqpërdorimit të detyrës zyrtare dhe pozicionit, me çka është demtuar buxheti i shtetit permbi 20 milionë denar, veprim në kundërshtim me nenin 353 alinea 3 e Kodit penal ku parashihet dënim me burg prej së paku 3 vitesh. I njëjti burim konfirmon se dosja me keqpërdorimet pritet të kaloj në prokurorinë e përgjithshme për procesuim të mëtutjeshëm.

Në vazhdim arsyetimi nga ana e Ministris së Kulturës

Lajme Maqedoni