Holanda i thotë “PO” Shqipërisë, pranon të hapen negociatat për anëtarësim në BE

Holanda i thotë “PO” Shqipërisë, pranon të hapen negociatat për anëtarësim në BE

Holanda dha dritën jeshile për Shqipërinë që të nisë bisedimet për anëtarësim. Pas përfundimit të zgjedhjeve të përgjithshme të marsit, ku partia e kryeministrit Mark Rutte fitoi mandatin e katërt për të udhëhequr vendin, Holanda ka vendosur t’u japë vëmendjen e saj maksimale proceseve integruese, përcjell albinfo.ch.

Theksohet se vendi më skeptik i BE-së duket se është bindur tashmë që Shqipëria ka bërë progresin e mjaftueshëm për t’u ulur me zyrtarët e Brukselit e për të nisur zyrtarisht bisedimet për anëtarësim.

Në mbledhjen e Parlamentit holandez u diskutua gjerësisht çështja e Shqipërisë dhe fati i saj për vijimin e rrugëtimit integrues, ku u vendos të hiqet ‘trau bllokues’ për mbajtjen e Konferencës së parë ndërqeveritare me vendin tonë pas miratimit të kuadrit negociator. Ambasada holandeze menjëherë pas vendimit shpërndau qëndrimin e Qeverisë së saj.

“Qeveria holandeze bie dakord që Shqipëria ka bërë progres në fushat prioritare si reforma në drejtësi dhe lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit. Gjithashtu ‘track record’-i ka shënuar progres, megjithëse një numër më i lartë dënimesh për zyrtarët e lartë mbetet një çështje e rëndësishme për t’u mbajtur në vëmendje.

Lajme Shqipëri Uncategorized