Dalin pamjet, raketa kineze shumë pranë Shqipërisë dhe Maqedonisë FOTO

Dalin pamjet, raketa kineze shumë pranë Shqipërisë dhe Maqedonisë FOTO

Janë publikuar foton më të afërt të marrë të këtij sateliti i cili sipas parashikimeve mendohet se do të rrëzohet nesër.
Raketa kineze March Long 5B e cila prej disa ditë po lëviz në qiell pasi ka dalë jashtë kontrollit është fotografuar shumë pranë Shqipërisë dhe Maqedonisë.

Mediat italiane, kanë publikuar foton më të afërt të marrë të këtij sateliti i cili sipas parashikimeve mendohet se do të rrëzohet nesër.

Ajo peshon 22 tonë, është e gjatë 30 metra dhe i gjerë 5 metra, por nuk ka gjasa që të shkaktojë dëme serioze.I këtij mendimi është edhe astrofizikani Gianluca Masi, kreu i Teleskopit Virtual të Ceccano (Frosinone). Njeriu që arriti të fotografojë raketën kineze March Long 5B e cila më 29 Prill kishte sjellë në orbitë modulin e parë të stacionit hapësinor Tianhe-1 dhe që është në rënie të pakontrolluar drejt Tokës.

Lajme Rajon