Bilall Kasami a e di se edhe ish zv/ministri i kulturës Sedat Sulejmani gëzon apanazhën nga janari 2022? (fakte ) 

Bilall Kasami a e di se edhe ish zv/ministri i kulturës Sedat Sulejmani gëzon apanazhën nga janari 2022? (fakte ) 

Lajmi interaktiv …wwwtelegrami.mk…

Pas kalimit të afatit të emrimeve politike në ndarjet e kulaçit ,të natyrave të ndryshme ,pra jo të zgjedhurit me konkurs ,një numër funksionarësh nga eshalionet e para dhe të dyta ,me vendim Qeverie dhe miratim të Parlamentit ,Zyrtarët e zgjedhur dhe të emëruar mund të gëzonin edhe për një vit ose nëntë muaj apanazhin . Pra apanazha nënkupton Të ardhurat vjetore ose 9 muajshe të një personi pas skadimit të një funksioni ,të ardhura të mbuluara nga buxheti i shtetit . Apanazha nuk lejon punsim diku tjetër deri në përfundim..Edhe ish zv/ministri i kulturës nga rradhët e Besës Sedat Sulejmani gëzon apanazhën …a e di Bilall Kasami kryetari i komunës së Tetovës këtë të dhënë …?!

linku 

https://plusinfo.mk/edni-baraat-apanazha-drugi-ve-e-si-nashle-rabota-eve-koi-funkcioneri-podnele-bara-e-za-nadomestok/

Fakti 2

https://www.koha.mk/cilet-ministra-kerkojne-apanazh/

…www.telegrami.mk …Mesut Shabani -gazetarë Tetovë antarë i SHGM dhe shoqatës botërore të gazetarëve IFJ 

Maqedoni