BE do të ndalojë pagesa me para mbi 10,000 euro?!

BE do të ndalojë pagesa me para mbi 10,000 euro?!

Komisioni Evropian synon të vendosë një kufi të sipërm për pagesat me para në dorë.

Në luftën kundër pastrimit të parave, Komisioni po konsideron të ndalojë pagesa me para prej më shumë se 10,000 euro, i tha Komisioneri i Financave Meyrid McGuinness Süddeutsche Zeitung të Gjermanisë.

“Po flasim për kufirin e sipërm prej 10,000 eurosh. Veryshtë shumë e vështirë të mbash kaq shumë para në xhepat e tu. “Shumica e njerëzve nuk e bëjnë këtë,” tha ajo.

Ndalimi do të jetë pjesë e një pakete faturash kundër pastrimit të parave që komisioni synon të paraqesë në korrik.

McGuinness thotë se ai dëshiron të krijojë një institucion të BE-së kundër pastrimit të parave dhe financimit anti-terrorist me mbështetjen e anëtarëve.

“Ai do të ketë shumë përgjegjësi dhe do të mbikëqyrë drejtpërdrejt politikën kundër pastrimit të parave të bankave të mëdha,” shpjegoi komisioneri.

Sipas saj, kjo paketë masash do të jetë një përparim i madh në luftën kundër pastrimit të parave.

Lajme