Arbër Ademi profesor kundër Arbër Ademit deputet

Arbër Ademi profesor kundër Arbër Ademit deputet

Shefi i deputetëve të BDI-së, Arbër Ademi, njëherit edhe profesor i Universitetit të Tetovës sot ka marr pjesë në protestën e organizuar nga sindikata e profesorëve të UT-së ku kërkojnë trajtim të barabartë si profesorët e Universitetit Kirili dhe Metodi në Shkup.

Kërkesa e sindikatës së UT-së ishte që ato dhe universitetet tjera publike në vend të jenë barabartë me profesorët e UKIM dhe të mos diskrimonohen. Pak minuta para se të fillojë protesta, profesorëve protestues u bashkangjit deputeti i BDI-së Arbër Ademi së bashku me deputetet Arta Bilalli dhe Fisnike Bekteshi, të tre këto të punësuar si profesor në UT. Arbër Ademi i dha një letër kryetarit të sindikatës të punësuarëve të UT-së ku ishte propozim ligji nga deputetët e BDI-së për trajtim të barabartë.

Ndonëse duhej që profesorët tjerë të jenë më të zëshëm, hapsirën mediale e “gllabëroi” profesori Arbër Ademi, dhe kur u pyet nëse ndjehet i diskriminuar nga vendimet e deritanishme ku dallojnë rrogat e profesorëve të UKIM nga univerzitetet tjera në vend. “Sigurisht se po, me vet faktin që jam sot në protestë këtu unë vij ti siguroj të gjithë se nuk do të lejojmë diskriminim. A kanë të drejtë të gjithë profesorët në të gjitha universitetet tjera, qofshin te Universiteti Nënë Tereza, Goce Dellçev, Universiteti i Manastrit dhe Ohrit që të ndjehen të diskriminuar. Sigurisht se po” u përgjigj Ademi.

Profesori i cili është edhe deputet, Arbër Ademi më pas u pyet se si shef i grupit parlamentar të BDI-së a vlerëson se ka bërë të duhurën deri më tani sa i përketë pagave të profesorëve ai foli për godina duke ju referuar projekteve që ka bërë partia e tij gjatë qeverisjes. “Duke e patur parasyshë se në çfarë godine jemi këtu të cilën BDI e ka bërë, konviktin studentor pas kësaj godine dhe që kanë kushte evropiane. Vula e të arriturave në këtë universitet dhe universitetet tjera është e BDI-së. Mendoj se edhe me këtë ligj e bëjmë të duhurën. Partner kryesor e të parë na kanë ne, prandaj jemi këtu si në shtëpinë tonë, si në familjen tonë” tha Ademi
Megjithatë, prezenca e Ademit nuk i gëzojë të gjithë profesorët. Disa prej tyre shprehën revoltën duke u larguar nga turma, por pati edhe prej tyre që reaguan. “Arbër Ademi nuk ka pse ta gllabëron këtë protest sot. Kjo protestë nuk ishte për Arbër Ademin, as për deputeten tjetrën dhe atë tjetrën. Kjo protestë ishte për profesoratin, jo për Arbër Ademin që është, çka pret Arbër Ademi, ka qenë ministër i arsimit, është deputet. Ka prit sot në protestë të mer fjalën, fjalë duheshte profesorati të merr” u shpreh profesori Arianit Reka.

Maqedoni