Anketa e CPRC: Partitë opozitare në epërsi, ja kush i fiton zgjedhjet në Maqedoninë e Veriut?

Anketa e CPRC: Partitë opozitare në epërsi, ja kush i fiton zgjedhjet në Maqedoninë e Veriut?

Qendra për Kërkime dhe Komunikim Politik (CRCP) në bashkëpunim me Shoqatën për Gazetari, Informim, Komunikim dhe Shërbime Marketingu “Zëri i së Vërtetës”, kanë realizuar një anketë në prag të zgjedhjeve parlamentare.

Në pyetjen se për cilën parti do të votojnë në zgjedhjet parlamentare, qytetarët janë përgjigjur:

20% e të anketuarve janë përgjigjur se do të votojnë për VMRO DPMNE-në

12,2% e të anketuarve do të votojnë për LSDM-në,

5,9% për BDI-në së bashku me frontin evropian (ASH krahu i Ziadin Selës, PDSH, PDE e Arjanit Hoxhës, Populli e Zejdit)

6.9% për koalicionin opozitar shqiptar “VLEN”,

2.8% për Të Majtën,

2.7% do të votonin për ZNAM të Maksim Dimitrievskit

30,9% e të anketuarve përgjigjen “Nuk e di”

18,6% janë përgjigjur se nuk do të votojnë për askënd.

Anketa është realizuar me telefon në periudhën 4-7 mars 2024  me 1085 të anketuar të përzgjedhur sipas metodës së rastësishme.

Hulumtimi është realizuar në nivel të gjithë territorit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe është vëzhguar përbërja etnike, numri i votuesve, gjinia, mosha, aftësimi profesional, niveli i arsimimit dhe shpërndarja gjeografike. Marzhi i gabimit +-3,0%. Rezultatet e anketës së kryer, së bashku me përpunimin e të dhënave, janë paraqitur më poshtë në një paraqitje grafike
I njëjti sondazh është i disponueshëm edhe në platformën online të Qendrës për Kërkime Politike dhe Komunikime. www.crpc.mk

Lajme Maqedoni Politikë