RISHKRIMI I HISTORISË KOMBËTARE
Opinione

RISHKRIMI I HISTORISË KOMBËTARE

ATA QË PO E RISHKRUAJNË HISTORINË KOMBËTARE JANË SHËRBYES TË POLITIKËS KOMUNISTE-STALINISTE-ENVERISTE -Historiani Arben Llalla flet për Diellin e Vatrës në New York./ Historiani Arben Llalla është shprehur kundër rishikimit apo rishkrimit të historisë sonë…

KRONIKA E NJË “PAKTI” TË PARALAJMËRUAR
Opinione

KRONIKA E NJË “PAKTI” TË PARALAJMËRUAR

Narracionet paraprake për numrin e shqiptarëve, të ngritura nga disa subjekte politike maqedonase, dhe jehona e jashtëzakonshme e regjistrimit te diasporës, duket se kanë qenë vendimtare për një “pakt” për shtyrje të regjistrimit. Arsyetimi për…

Një epidemi mashtrimesh
Opinione

Një epidemi mashtrimesh

Nga Erion Dasho Të gjithë i mbajmë mend fillesat e pandemisë në Shqipëri. Një kryeministër i përçartur që mori rolin e babait të kombit dhe vendosi gjithë popullin në një karantinë të paprecedent dhe totalisht…